Samuel Morse 1791 yılında doğup 1872 yılında ölmüştür. Kendisi iyi bir koleje gitti ve iyi bir fizik –matematik temeli aldı. Ayrıca bu Amerikalı mucidin babası da iyi bir yazar ve coğrafyacıydı. 1805 yılında Yale kolejine yazılan mucidimiz, aynı zamanda iyi bir resim yeteneğine sahipti.  Yale kolejinde Yunanca, Fransızca dillerini, felsefeyi ve Fizik geometri derslerinin temellerini aldı. Elektrik konusu üzerinde çalışmalar yaptı. Buradan onur derecesi ile mezun oldu. 1811 yılında da İngiltere’deki Londra Kraliyet Sanat Akademisine girdi. Portre resimler çizdi. 35 yaşında da New York Ulusal Tasarım Akademisini kurdu.mors alfabesi

Morse Alfabesinin Bulunma Hikayesi

1825 yılında evinde uzakta iken karısının öldüğü haberini günler sonra alır. Haberi alır almaz da evine dönmüş ancak karısının ölümünü geç haber alması, onun haberleşme konusunda bir şeyler yapmasını sağladı. Mors alfabesinin bulunmasının temeli, karısının ölüm haberini geç almasıdır. O sıralarda Joseph Henry isimli bir başka mucit de yüksek voltajlı elektrik kullanmanın, akımı çok uzaklara taşıyabileceğini buldu. Henry ayrıca elektromanyetizma konusunda da çalışmalar yapmıştı. Hatta ilk defa 305 metre uzağa bir elektrik hattı çekti ve bu mesafedeki zili elektromanyetizma bilgisi ile çaldırmayı başardı.  Aslında Henry bir bakıma elektrikli kapı zilini ve telgrafı keşfetmişti. 2 yıl sonra da Morse Charles Tomas Jackson ile tanıştı ve bu adam Morse’ye elektromıknatıs hakkında bilgi verdi.  Bu arada Henry de çalışmalarını sürdürüyordu. Henry bir röle icat etti. 6 yıl sonra da Morse daha sofistike röleler tasarlamaya başladı.

16 km öteye mesaj göndermeyi de başardı. Bu güzel gelişmenin ardından 30 bin dolar fon alarak, 61 km demir yolunu takip eden bir telgraf hattı çekti. Tasarladığı sistem 1 dakika içinde 30 harf/rakam gönderebiliyordu. Amerika’da 6 yıl içinde 20 bin kilo metreye telgraf hattı çekildi. Uzun ve kısa elektrik sinyallerinden oluşan ve her karakter için farklı bir uzun-kısa dizilimi olan Mors Alfabesi ile yeni bir haberleşme çağına girilmiş oldu. Samuel Morse kendi alfabesi için patent aldı ama telgraf patentini de istiyordu. Ancak bu isteği kabul edilmedi. Telgraf daha önce icat edilmişti. Ancak Samuel Morse patent haklarını satarak çok zengin bir insan oldu. O kadar çok zengin oldu ki, yüklü miktarlarda bağışlarla da gündeme geldi. Protestan kiliseleri ve incil toplumları için yüklü bağışlar yaptı. 80 yaşınayken New York şehrinde öldü.